پناهگاه جدید بورس

مشاوره سرمایه گذاری و آموزش در بازارهای سرمایه داخلی ،ارائه تحلیل و پیش بینی بازار سرمایه

پناهگاه جدید بورس

مشاوره سرمایه گذاری و آموزش در بازارهای سرمایه داخلی ،ارائه تحلیل و پیش بینی بازار سرمایه

اجرای ضوابط معاملاتی جدید در راستای صیانت از حقوق سهامداران خرد

 
براساس ضوابط جدید که از شنبه، 26 بهمن در بازار سرمایه و با هدف حمایت از سهامداران خرد، جلب حمایت بیشتر سهامداران حقوقی، تسهیل و افزایش مبادلات سهامداران بزرگ و فراهم ساختن امکان حمایت مستمر و مداوم از بازار سرمایه به اجرا گذاشته می شود، بین ساعت 8:30 الی 12 هر روز، حداکثر حجم سفارش های فروش وارده توسط هر کد معاملاتی (اعم از حقیقی و حقوقی) در هر نماد معادل 2 درصد حجم مبنا یا 50 هزار سهم (هرکدام بیشتر باشد) خواهد بود.

با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس، ضوابط معاملاتی جدید در راستای صیانت از حقوق سهامداران خرد از فردا در بازار سرمایه اجرا می شود

به گزارش بورس نیوز به نقل از سنا، براساس ضوابط جدید که از شنبه، 26 بهمن در بازار سرمایه و با هدف حمایت از سهامداران خرد، جلب حمایت بیشتر سهامداران حقوقی، تسهیل و افزایش مبادلات سهامداران بزرگ و فراهم ساختن امکان حمایت مستمر و مداوم از بازار سرمایه به اجرا گذاشته می شود، بین ساعت 8:30 الی 12 هر روز، حداکثر حجم سفارش های فروش وارده توسط هر کد معاملاتی (اعم از حقیقی و حقوقی) در هر نماد معادل 2 درصد حجم مبنا یا 50 هزار سهم (هرکدام بیشتر باشد) خواهد بود.

براین اساس، از ساعت 12 الی 12:30، سقف مذکور اعمال نشده و کلیه سهامداران (اعم از حقیقی و حقوقی) می توانند به میزان موردنظر، سفارش فروش وارد کنند.

لازم به ذکر است در دوره زمانی 12 الی 12:30، سفارش های خرید و فروش، برمبنای قیمت پایانی بازار در ساعت 12 وارد سامانه معاملات خواهد شد.

همچنین سفارش های فروش در دوره زمانی 12 الی 12:30 بصورت انجام و ابطال (Fill & Kill) قابل ارسال خواهد بود.

لازم به است سفارش های خرید در بازار کما فی السابق و بدون سقف انجام خواهد شد.

در همین رابطه، مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس با تشریح جزئیات این مصوبه گفت: در حال حاضر تعداد بسیاری زیادی از سرمایه گذاران حقوقی با اعتقاد به ارزنده بودن سهام، تمایل به حمایت از سهامداران خرد دارند، اما در عین حال تأکید دارند که این حمایت صرفا در قالب خرید سهام از سهامداران خرد صورت گیرد و نه سهامداران عمده که با این مصوبه، این انتظار مرتفع خواهد شد.

خواجه نصیری همچنین افزود: معمولا در ابتدای ساعت معاملات، ایجاد صف های فروش منجر به تشدید جو روانی در بورس میشود، اما انتظار داریم اجرای این طرح، پدیده صف نشینی در ابتدای روز را کاهش داده و در با توجه به متوازن کردن بازار، زمینه تصمیم گیری درخصوص کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان در بلندمدت را در بازار سرمایه فراهم کند.

وی تأکید کرد این طرح، هیچگونه محدودیتی را درخصوص فروش سهام در حجم های بالاتر ایجاد نمیکند و سهامداران می توانند بیش از سقف های فروش درنظرگرفته شده، در بازه زمانی 12 الی 12:30 در هر روز اقدام به ارائه سفارش فروش نمایند.

بگفته مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس، با اجرای این مصوبه، برای نخستین بارtrading at lastکه در بسیاری از بورس های دنیا نیز اجرا میشود، در بورس کشور به اجرا گذاشته خواهد شد.

خواجه نصیری خاطرنشان کرد براساس آمارها، با اجرای این تصمیم، در بیش از 90 درصد سفارش های فروش خرد (از نظر تعداد سفارش ها) تغییری ایجاد نخواهد شد و تنها 10 درصد سفارش ها که از حجم سقف شده در ساعت 8:30 الی 12 بیشتر هستند، به نیم ساعت پایانی، یعنی ساعت 12 الی 12:30 منتقل خواهند شد.

وی افزود: با اجرای این مصوبه، زمینه حمایت مستمر و طولانی مدت از سهامداران فراهم شده و سهامدارن می توانند از تداوم حمایت از سهام خود اطمینان حاصل کنند.


در واکنش به محدودیت خط فروش تا 50 هزار سهم برای برخی نمادها مطرح شد؛ احتمالا بازار سرمایه هفته را منفی آغاز خواهد کرد

 مدیر عامل کارگزاری رضوی تعیین سقف فروش برای نمادها را منجر به منفی شدن شرایط بازار سرمایه و از بین رفتن اعتماد سهام داران حقیقی دانست.

شنیده ها حاکی است که مقرر شده از فردا محدودیت هایی برای فروش سهام در بورس گذاشته شود و بر این اساس برای برخی نمادها خط فروش 50 هزار سهم اعمال شود که بزعم صاحبنظران بازار سرمایه با توجه به اینکه این مسئله اجازه نمی دهد که کشف قیمتی اتفاق بیفتد بازار بصورت طبیعی منفی خواهد شد ضمن اینکه حقوقی ها هم نمی توانند براحتی فروش خود را انجام دهند.

در همین ارتباط کمال خانزاده مدیر عامل کارگزاری رضوی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در خصوص واکنش بازار سرمایه به اتخاذ این تصمیم گفت: قطعا این روند شرایط بازار را بدتر می کند، قیمت سهام با حجم پایین کاهش یافته و فشار فروش بیشتر خواهد شد.

وی جلوگیری از عرضه را در شرایط فعلی گزینه نامناسبی دانست و افزود: با توجه به اینکه برخی بصورت اعتباری خرید می کنند و برخی نیز به پول نیاز دارند و حاضرند حتی با ضرر سهام خود را بفروشند بنابراین این اقدام تصمصم خوبی نخواهد بود.

خانزاده تصریح کرد: تصمیم مذکور ممکن است برای حقوقی ها خوب باشد اما برای حقیقی ها مناسب نیست زیرا در حال حاضر اکثر شرکت ها به پول نیاز دارند ضمن اینکه بسیاری به بازار وارد شده و کسی خارج نشده این اتفاق عکس العمل بدی را از سوی سهامداران حقیقی بدنبال داشته و اعتماد این سهامداران را از بین خواهد برد.

وی با اشاره به اینکه طی 40 روز گذشته شاخص ها بین 10 تا12 درصد افت داشته اند افزود:سهام 50 درصد از شرکت ها بین 30 تا 50 درصد افت داشته است، لذا تعیین سقف فروش برای شرکت های شاخصی افت قیمت سهام را بدنبال خواهد داشت.

این فعال بازار سرمایه با اشاره به اینکه سال گذشته نیز سازمان بورس در زمان افت شدید اوراق تبعی را به بازار تزریق کرد، گفت: اقدام انجام شده در سال گذشته تاریخ مصرفش تمام شده و در سال جاری جواب نمی دهد بنابراین ایجاد ابزار و فشار برای فروش نیز در کل نمی تواند گزینه خوبی باشد.

وی تاکید کرد: باید بین حقیقی و حقوقی ها تفکیک قائل شوند زیرا در حال حاضر قیمت ها جذاب شده ریسک بازار کم شده و در حال حاضر شرکت های مخابرات، مس و فولاد جذاب هستند.


نظرات 0 + ارسال نظر
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد